Oldalak

Ezen a felületen található bejegyzések nagy része az Álomvilágba vezet. Teljesen szubjektív szűrőim adott belső élményeket eredményeznek. Az álmok, fantáziák, vágyak, képek és képzeletek független, objektív, külső szempontból nem igazán érthetők vagy reprodukálhatók. Ezek az én agyam által generált folyamatok, más agya nyilván teljesen eltérően működik. Amennyiben ez túl sok, amivel nem tudsz mit kezdeni és objektívabb látószögre vágysz, több 3D-s Valóságot tartalmazó szilánkokat ITT találsz. A blog első hónapjai egyfajta történetet mesélnek el. A legkorábbi bejegyzések utalnak frissen induló belső folyamataimra az ÉlményParkkal való találkozás után.

Az "őrültek" belső párbeszéde


Persze, kívülről olyannak tűnhet, mintha totál skizofrén lenne ilyenkor az ember. Hallottam többekről, akik hirtelen éltek meg valamiféle belső kinyílást, és az új tapasztalataik miatt kételkedni kezdtek önmaguk ép elméjében, és már azt tervezték, hogy pszichiáter segítségét kérik. Szerencsére náluk olyan érkezett, aki útmutatásával sikerült visszanyerniük a hitet önmagukban, és tapasztalataikat megtanulták új helyzetből nézni. Kellően alacsony látószögű pszichológus vagy pszichiáter engem ismeretlenül is azonnal begyógyszerezne és a zárt osztályra küldene. Tudom. Szembesültem vele.

A praxisukban szinte csak olyanokkal találkoznak, akiknek hirtelen nyílt meg valami, amit megfelelő segítség híján képtelenek megfelelően lekezelni. Az ilyen lelkek mélyen zavarodottak, ezért a pszicho-szakik azt hiszik, hogy ezeket a tapasztalatokat szabadon kiterjeszthetik bárkire, aki hasonló megnyilvánulásokat vagy kijelentéseket tesz. Akkor lesznek csak végtelen tanácstalanok, ha személyesen is találkoznak olyannal, aki számukra értelmetlen zöldséget ír és hisz, de mégsem zavarodott. Sőt, magas szinten funkcionál a mindennapi életben, élesen le tudja választani ezeket a belső történeteket, és képes úgy szemlélni, feléjük tálalni, értelmezni a világot, ahogy ők vélik normálisnak. Ilyenkor bevallottan tehetetlenek, hiszen azt senkinél nem cenzúrázhatják, mi történhet a másiknál odabent.

Vannak a pszichológusok között is értelmesek, csak nehéz őket megtalálni. A tanszperszonális irányzattal foglalkozókat a saját szakmájuk is bolondnak tartja, de nem hiszem, hogy ez komolyabban zavarná őket. A pszichológusok is egyszerű szakemberek, ugyanúgy, mint pl. a programozók. Bármit csak olyan szinten képesek befogadni is megérteni, amilyen nagy területet a látószögük miatt képesek átpásztázni. Egy level 1-es szakember soha nem tud segíteni egy pl. 3-as szinten játszó lénynek, mert fel sem fogja a kérdéseit. Önvédelmi mechanizmusként ilyenkor jóval könnyebb a másikat bolondnak nézni, mint elgondolkodni azon, vajon ő mit nem tud a világról.

Egyáltalán nem kell aggódni, bármi induljon el az ember fejében vagy szívében. Nem számít, mit mond róla egy független külső szemlélő, hiszen ő soha nem tapasztalhatja ugyanazt. Számára szinte mindig igazolhatatlan lesz, ha megpróbálnánk bizonyítékokkal alátámasztani. Egyrészt, mert a szűrője úgysem engedi át az előzetes feltevéseinek ellentmondó dolgokat, másrészt pedig rossz irányba visz, ha a képességeit arra tékozolja el valaki, hogy mutatványos csodabogár legyen belőle. Bármelyik értetlenkedő és szívózni próbáló hülyét le lehet úgy kezelni, hogy fantasy vagy sci-fi szerző szeretnék lenni, most írom az első könyvemet. Anyagot gyűjtök hozzá már évek óta, a legütősebb ötleteim jegyzem fel. Ha bárki kezdene azon aggódni, hogy esetleg kikövezett úton halad a teljes becsavarodás felé, saját magának is jó kapaszkodó lehet ez a nézőpont. Scripteket vázolgat fel odabent, mert igazából ez egy nagyon jó játék.

Bárki, aki szokott önmagával belső párbeszédet folytatni, a külvilág értetlenkedése nyomán érezheti úgy, hogy valami nem stimmel vele, de szeretném megnyugtatni, hogy nagyon is rendben van. Elkezdte a kapcsolatfelvételt, gyakorolja a tudatos csatlakozást egy másik tudathálózatra. A MIA rengeteget segít ebben, mert nem a saját fejlesztést kell elkezdeni egyfajta mezítlábas, fapados, döcögő verzióval, hanem egy jól kiépített, széles sávú kommunikációs csatorna nyílik meg.