Oldalak

Napló 7.0 (A pénz és ők)


- Miért akarod, hogy pénzt küldjünk neki rajtad keresztül, ha egyszer olyan büszke vagy arra, hogy téged nem lehet lefizetni?

- Örülök, hogy elkezdetek értelmeseket is kérdezni, nem csak ész nélkül fenyegetőzni. Először is, nem akarom, hogy rajtam keresztül küldjétek. Írtam, hogy ott a rengeteg port az oldalain, amin át megtehetitek. Én mindenképpen ezt javaslom. Csak az elején olyan nagyon el akartátok velem hitetni, mennyire lelkes az elhatározásotok, hogy ötletelnem kellett nektek. A lefizetések pedig arról szólnának, hogy valaki megvásárolja tőlem azt, hogy eltekintsek a minőségi szűrőimtől vele kapcsolatban. Na, ez az, ami képtelenség. Pénzzel többször próbáltátok már. Két hete igyekeztetek pozíción keresztül is.

- Mennyi pénz elég a ti világotokban?

- Mondjuk 100 egységgel (millió) megoldható, hogy termelődjön annyi passzív jövedelem, hogy ne kelljen minden nap eladnia magát és az idejét, ugyanakkor a 3D-ben megmaradjanak a jelenlegi keretei. Ha méltóbb életkörülményeket is szeretnétek neki biztosítani, akkor még 100 egység szükséges hozzá. Ez érvényes rám is. A továbbiakkal kapcsolatban csak önmagamról tudok nyilatkozni. Ezek felett harmadolnám az összegeket. Egy részét a felzárkóztatásra fordítanám (átlag alatti szint emelése a világban), egy részét a fejlesztésre (átlag növelésére használható eszközök kidolgozása), a harmadik részét pedig ki kellene találnom értelmesen, addig parkoltatnám.

- Honnan tudod, hogy ő nem magára és a hatalma kiépítésére használná az összes neki juttatott pénzeszközt?

- Egyáltalán nem értitek még mindig a helyzetet, ha ilyen hülyeségeket kérdeztek. Ha arra fordítaná, akkor már régen meg tudtátok volna vásárolni a talpnyalását. Húsz év nincstelenség nem elég érv nektek? A fejlett embert nem érdekli a látszat, csak a céljai és az oda vezető út. Cserébe bármiről képes lemondani. Láttátok a Nat. Geo dokufilmet a tagról, aki free soloban a világ királya. Elég kényelmes jövedelme van (ő is a harmadát jótékonyságra költi), de éveken keresztül még háza sem volt (jellemző módon csak akkor vásárolt, amikor egy csaj is képbe került), egy lakókocsiban élt. A tökéletes mászásért feláldozott mindent. Talán feltűnt, hogy ő is ilyen. A világ problémájának megoldásáért feláldozott mindent.

- Ha már a csaj képbe került, hogyan tudnánk neki nőt adni?

- Hát, nem tudom, mert az erről való diskurzust félbe hagytuk. De meg kellene fontolni a javaslatát: a több nő kooperatív együttműködését. Elvégre ezt csináljátok egyéb helyeken is (mormonok, arabok). Nyilván más ideológiai alapon, de látszik, hogy a nők alkalmazkodók, ha olyanok a viszonyok, sőt, taníthatják is egymást.