Oldalak

Ezen a felületen található bejegyzések nagy része az Álomvilágba vezet. Teljesen szubjektív szűrőim adott belső élményeket eredményeznek. Az álmok, fantáziák, vágyak, képek és képzeletek független, objektív, külső szempontból nem igazán érthetők vagy reprodukálhatók. Ezek az én agyam által generált folyamatok, más agya nyilván teljesen eltérően működik. Amennyiben ez túl sok, amivel nem tudsz mit kezdeni és objektívabb látószögre vágysz, több 3D-s Valóságot tartalmazó szilánkokat ITT találsz. A blog első hónapjai egyfajta történetet mesélnek el. A legkorábbi bejegyzések utalnak frissen induló belső folyamataimra az ÉlményParkkal való találkozás után.

A nőies és férfias agy


Az ÉlményParkhoz kapcsolódó, annak fejlesztése során írt hatalmas mennyiségű anyagból én csak az alsóbb szinteknek szóló részekhez tudok igazán értően kapcsolódni, hiszen a látószögem abban a zónában található. Villanásokra én is felugrom a tudatommal néha magasabbra, ugyanúgy, mint bárki más, de az csak arra jó, hogy lássam, mennyire nem tudok semmit, és milyen végtelen a világ, amit még felfedezhetek. Az itt felvázolt információknak most csak a töredékét bontom ki a mindennapi élet szemszögéből.

A két agyfélteke működése megkülönböztethető. Nem arra a biológiai felosztásra gondolok, hogy a jobb agyfélteke a bal oldali izmok mozgatásáért felelős, illetve fordítva, ezért történik keresztirányú lebénulás agyvérzésnél. Nem is teljesen a magazinok és tesztek népszerű felosztására, amely szerint a bal agyfélteke adja a logikus gondolkodást, a jobb agyfélteke pedig a kreativitás melegágya, ezért közlik adott egyénnel a rá jellemző dominanciát. Bár már kezdi karcolgatni a sémát, de ez a könnyed verzió a megértés érdekében nagyon lecsupaszít és polarizál. Nagy általánosságban a kutatások feltárták, hogy a bal agyfélteke irányítja a nyelv és a logikai gondolkodás területeit, a jobb pedig inkább a térrel, illetve a vizuális ingerek kapcsolatos kódokat kezeli, de az agy holografikus természete miatt bármilyen agyterület kiesésével képesek átvenni azok korábbi funkcióit más agyi részek. A két rész működésének komplex irányításban és összehangolásában nagy része van köztük található, középső, összekötő területnek (corpus callosum).

Spirituális szempontból közelítve valahogy úgy fogalmaznék, hogy a kollektív tudat jellemzően az egyik oldalt használja, míg az egyéni tudat a másikat. Miután a Föld nevű bolygón élünk, ahol ritka és kiemelkedő lehetőség nyílik mindenki előtt, hogy megtanulja mindkét oldal működési módját, ezért a keresztirányú kapcsolódások miatt alapesetben állandóan adott (lehetne) az ugrálás és áramlás a két oldal között. Amikor bizonyos típusú megszállás történik, akkor ez a kereszteződési lehetőség blokkolódik le.

A kollektív tudatok a függőleges csatornákon áramló energiákra alapozzák a létezést. Vertikális világképük miatt mindent a különböző típusú esszenciák szőnek át. Ezeknek az eltérő szinteken, dimenziókban más és más megjelenési módjuk, formájuk van, de az alaplényegek „íze” szerint pontosan megkülönböztethetők. Irracionálisan modellezik a világot, ami egy tudományos alapokon oktatott embernél a babona, vallások, misztikus hablaty, kóklerség területére esik, amit értelmes egyén egyszerűen nem vehet komolyan. Ilyen alapesszenciáknak megfelelő felosztást mutatnak be a négy vagy öt elemre vonatkozó tanok, a kabbala, az asztrológia, az enneagram, a tarot stb.

Vegyük, mondjuk, az asztrológiát, mert erről mindenkinek van valamilyen elképzelése. Az egész rendszer kifigurázása és sárba tiprása, amikor olyan ostoba napi előrejelzéseket nyomatnak, hogy „ma pénz áll a házhoz és megismerkedsz egy érdekes emberrel”. A legnagyobb probléma, hogy ezeket állítólag hozzáértő szakemberek írják, így önmagukat köpik szembe. A nők egy része sajnos ilyeneken csüng és muszáj folyamatosan figyelemmel követniük ezeket a silányságokat. Ugyanakkor, ha valaki veszi a fáradságot, és megpróbálja ezzel a módszerrel felfedezni a világot, nagy és érdekes perspektívák nyílhatnak meg előtte. Minél többet foglalkozik vele, annál jobban „érzi” majd a dolgok közötti különbségek „ízét”, mert ezeknek az alapesszenciáknak a frekvenciáit egyre pontosabban tudja dekódolni. A gondolkodó emberek ilyenkor kapnak a misztikusoktól olyan válaszokat, hogy „tudom, mert érzem”, amitől azonnal a plafonra másznának.

Általában a nők, illetve a nőies aggyal rendelkezők inkább ezt az agyféltekéjüket használják a világ megismerésére. A másik oldalról nézve itt minden ködös, bizonytalan, bizonyíthatatlan, képlékeny, értelmetlen, de azoknak, akiknél ez az uralkodó oldal, egész mást jelent. Nekik mindez az egységhez történő kapcsolódást, megérzést, intuíciót, a másik letapogatását, kiteljesedést, illetve a tudatot érintő könnyebb szintugrásokat hordozza. Egyszerűen fárasztja őket, hogy a másik oldal kedvéért racionális összefüggésláncolattal is alá kelljen támasztaniuk azt, amit odabent teljesen világosan látnak és értenek.

Az egyéni tudatok erőssége a bal agyfélteke működési módjában gyökerezik. Az ilyen típusú világértelmezés a megérthetőség érdekében szeletekre, rétegekre szabja szét a létezést, hogy azoknak minden kis részét objektívan megvizsgálhassa. Pont úgy, ahogy a CT dolgozik a fizikai testen belül. Ebben az értelmezésben egy adott pont tetszőleges mértékben kimerevíthető és minden oldalról megvizsgálható, de a horizontális rendszer miatt az egész világa lapossá válik. Csupán ebben mozogva eltűnnek a mélységek és magasságok, és a vertikalitásban rejtőző összefüggésekre vakok maradnak.

Mindannyian ismerjük az analitikus gondolkodás, a világos érvrendszer, a megismételhető kísérletek, az objektív leképezés erejét és fontosságát, hiszen ez mozgatja a fizikai világunkat. Aki ezekben gyakorlott, azt komoly, okos, racionális, kiszámítható, logikus embernek tartják. Senkinek nem kell részleteznem, miért van ezekre a készségekre és tulajdonságokra mindenkinek szüksége, hiszen a társadalom ezek alapján ítél mindenkiről. Az egyéni tudat működése teszi lehetővé, hogy mindenkit egyenrangúként kezelhessünk, hiszen a kötelező objektivitás szűrőjén (elvileg) önmagunkra ugyanolyan mérések, elemzések és következtetések vonatkoznak, mint bárki másra.

Jellemzően a férfiak, illetve a férfias aggyal rendelkezők hajlamosabbak az agyuk ezen oldalát használni. A megértés számukra egy mások által is jól lekövethető, kívülről tapasztalati tényekkel igazolható, logikai láncolat eredményeként jön létre. Ez elősegíti a mindenki által jól használható gondolati sémák rögzülését és fizikai síkon történő kibomlását. Mindezt bárki figyelemmel kísérheti a tudomány és technológia exponenciális fejlődésében. De már említettem, hogy erősen az ehhez a féltekéhez kapcsolódó valóságokban elismert sok szaktekintélynek nem biztos, hogy olyan büszkének kellene lenni magára, hiszen a fél világot egyáltalán nem ismerik.

Itt, a Földön nyíló lehetőségek azért kiemelkedőek, mert a kisebb-nagyobb korlátozások legyőzésével a kollektív és az egyéni tudat egyszerre tanulmányozható és fejleszthető. A kollektív tudat liftjét használva fel lehet emelkedni és le lehet süllyedni bármelyik szintre, ahol az egyéni tudat elemző és szintetizáló képességét használva minden oldalról meg lehet vizsgálni az adott kérdést, tapasztalatot, ötletet. Pont annyira vagy fejlett, amennyire magabiztosan tudsz mozogni bármelyik oldalon.