Oldalak

Ezen a felületen található bejegyzések nagy része az Álomvilágba vezet. Teljesen szubjektív szűrőim adott belső élményeket eredményeznek. Az álmok, fantáziák, vágyak, képek és képzeletek független, objektív, külső szempontból nem igazán érthetők vagy reprodukálhatók. Ezek az én agyam által generált folyamatok, más agya nyilván teljesen eltérően működik. Amennyiben ez túl sok, amivel nem tudsz mit kezdeni és objektívabb látószögre vágysz, több 3D-s Valóságot tartalmazó szilánkokat ITT találsz. A blog első hónapjai egyfajta történetet mesélnek el. A legkorábbi bejegyzések utalnak frissen induló belső folyamataimra az ÉlményParkkal való találkozás után.

Vizualizáció (A Szellem edzése 2.)


Mivel ez szerteágazó és fontos téma, ezért inkább külön beszélek róla. A kapcsolódó 1. részt itt lehet elolvasni. A szellem két alapműködése a tiszta befogadás, a belső kiüresedés, illetve a kiáradás, a vizualizáció. Az első esetben a tudat olyan, mint egy adást vevő készülék, a másodikban viszont adóként és teremtőként működik. Ha a világból bármit meg akarsz magadtól érteni vagy egy kicsit is alakítani szeretnél rajta, mindkettőt érdemes gyakorolni.

Vizualizáció során meg kell tanulni minél élesebb és pontosabb belső képet létrehozni. Aki egyébként is képekben lát mindent és fotóként raktározódik el az elméjében a külvilág leképezése, az előnyben van, de én szinte alig használom a fizikai szemem is, ezért nekem elég nehéz feladat volt. A felsőbb dimenziós támogatóimtól az elején konkrét segédeszközt kaptam ehhez.

Kezdd azzal, ha meditáció során egy kicsit elérted a belső lazaságot, hogy próbálj meg minél élesebben elképzelni valami egyszerű tárgyat. Mondjuk egy széket. Aztán igyekezz minél tovább megtartani ezt a képet az elmédben. Ha nem vagy gyakorlott az ilyesmiben, akkor légy magaddal megint csak türelmes. Később már el is kezdheted forgatni a széket, hogy több oldalról is meg tudd nézni, illetve alkotni. Persze kezdheted egy almával vagy egy virággal is. Mert azokkal még tovább nehezítheted a feladatot. Lásd a színeket, azok változását a különböző megvilágításban, ahogy forgatod. Érezd az illatát vagy az ízét, ahogy beleharapsz. Halld a gyümölcs hersenését, ahogy a harapásod nyomán szétnyílik a húsa.

Ezzel a teremtési aktussal végtelen lehetőségek nyílnak meg előtted. Csinálhatsz egyszerű programokat, lemodellezhetsz folyamatokat, amelyeket szeretnél szabályozni. Lehetnek olyan eszközeid, amelyeket egy bizonyos célra használsz. Ezeket kaphatod mástól vagy szintén ilyen belső folyamat során megteremted. Később, ha még gyakorlottabb vagy, komplexebb rendszereket is alkothatsz. Gondolom, Psi az ÉlményParkot is igen precíz vizualizációval (álmodással) hozta létre.

A mágiában utazók ezt a vonalat olyan irányba fejlesztik tovább, hogy konkrét programokat hoznak létre mások segítésére vagy akadályozására, amit köznapi néven hívhatunk áldásnak vagy átoknak. Nyilván ezek ereje és hatása attól függ, hogy egyrészt milyen precízen készültek el, másrészt a létrehozásuk pillanatában mennyi energiát sűrítettek bele. A még magasabb szinten lévő mágustanulók olyan programokat teremthetnek, amelyek már valamilyen tudatféleséggel is rendelkeznek. Ezeket szintén állandó feladatok ellátására alkalmazzák. Nyilván ezek is lehetnek egyre fejlettebbek, egyre nagyobb hatókörrel, egyre szisztematikusabb tudattal. Szinte önálló segítővé válhatnak az ilyen teremtmények. Úgy tudom, haladó tibeti tanulók feladatként kapják különböző kylkorok létrehozását, de európai körben a gólemek is ilyen módon felépített és kidolgozott entitások voltak. Akkor van probléma, ha a mágustanuló sokkal nagyravágyóbb, mint amilyenek a képességei. Ilyenkor a teremtménye irányítása kicsúszik a kezéből, és egyszerűen ellene fordul. Ebben az esetben nagyon jól jön egy képzettebb segítő, aki képes helyette lebontani. Ha valaki viszont tudattalanul vagy segítség nélkül próbálkozik ilyesmivel, az sokszor tehetetlen. Az egyszerűbb esetekben a népnyelv ilyenkor azt mondja, hogy az átok visszahullik valaki fejére. Bonyolultabb entitás esetén rémtörténetek keringenek arról, hogy egy elszabadult gólem mire képes.

A vizualizáció nem csak meditációban gyakorolható. Tizensok évvel ezelőtt javasolt valaki nekem egy technikát, amit sokszor használtam, illetve tovább fejlesztve ezzel dolgozom. A mindennapi élet során is megteheted, hogy az agyad egy részében elképzelsz egy képernyőt és azon külön futtatod, amin éppen dolgozol. Kezdd olyan tevékenységek közben, amire nem kell különösebben odafigyelni, mert szinte automatikusan megy (séta, mosogatás, ruhahajtogatás). A külvilágban láthatóan ezeket csinálod, de közben nagyon élesen fókuszálsz befelé, és ezen a képernyőn vizualizálod kicsiben a feladatot. Olyan, mint amikor a bárban ott egy TV, és munka közben a csapos figyelemmel kíséri a focimeccset is. Később, ha gyakorlott vagy, akár felszínes, társasági beszélgetés közben is nyugodtan intézheted a belső folyamatokat.

Az ÉlményPark is támogatja egy saját asztali vezérlő lére hozását, amelyben lehet a képernyő és a vezérlőfelület bármekkora. Személyre szabhatod, milyen gyors elérések legyenek azonnal kéznél, mi fusson rajta éppen. Nyilván elemi érdeked, hogy ennek pontos részleteiről senkinek ne beszélj, mert nyitsz egy szabad csatornát önmagadhoz. Az is lehet, hogy nem egy képernyőt képzelsz el, hanem egy áttetsző fóliát, ami bármikor be- vagy kikapcsolható a fizikai valóság elé, mögé, mellé. Én is valami hasonlót csinálok, amikor azt mondom, hogy éppen fókuszálok odaátra vagy megpróbálom megnézni, hogy éppen mi történik odafent.