Oldalak

Ezen a felületen található bejegyzések nagy része az Álomvilágba vezet. Teljesen szubjektív szűrőim adott belső élményeket eredményeznek. Az álmok, fantáziák, vágyak, képek és képzeletek független, objektív, külső szempontból nem igazán érthetők vagy reprodukálhatók. Ezek az én agyam által generált folyamatok, más agya nyilván teljesen eltérően működik. Amennyiben ez túl sok, amivel nem tudsz mit kezdeni és objektívabb látószögre vágysz, több 3D-s Valóságot tartalmazó szilánkokat ITT találsz. A blog első hónapjai egyfajta történetet mesélnek el. A legkorábbi bejegyzések utalnak frissen induló belső folyamataimra az ÉlményParkkal való találkozás után.

Test


Végül fordított sorrendben haladtam, mint ahogy először gondoltam, de most szeretnék írni a negyedik lábról is. Fokozottan a külvilágban élő tömegek számára csak a test létezik, ezért sokan ránézésre nagyon olyanok, mint egy kötelező kellékekkel ellátott üres báb. Mintha a kulisszahomlokzat mögött csupán csökevényes csírakezdeményezések lennének. Akik viszont kevésbé szerencsés génkészlettel indulnak neki, inkább elbagatellizálják, megpróbálják minél jobban negligálni a létezés ezen aspektusát. Miután mindegyikünknek van fizikai teste, nagyon fontos terület. Ugyanúgy, mint a másik három. Teljesen mindegy, mennyire szép, illetve jóképű valaki, testünkből a genetikai lehetőségeinkhez képest a legoptimálisabbat kellene kihozni.

Nem azért, mert a külvilág első pillantásra ez alapján ítél meg mindenkit, hanem mert a testünk világosan megmutatja, milyen viszonyban vagyunk önmagunkkal. Egy test azonnal láttatja, hogy tulajdonosa mennyire becsüli önmagát a játékban. Természetesen közel sem „tökéletességről” beszélek, de az nagyon fontos, hogy valaki zavartalanul tudja hordani külső fizikai burkát, különben a mindennapok során rengeteg felesleges energiát fog terelésbe, elleplezésbe, torzításba, hangsúlyok áthelyezésébe, érzelmi hullámvasutazásba, ellenpontozásba fektetni. Nem véletlenül beszéltem genetikai adottságokról, mert rengeteg mindent nem lehet megváltoztatni önmagunkon. Ezeket meg kell tanulni elfogadni, hiszen a felsőbb dimenziós célok megfelelő érvényesülése érdekében talán ez a legalkalmasabb forma ebben a valóságban. A kérdés mindig az, hogy azokon a területeken, ahol mindenkinek van választása, ott mi történik.

A legalapvetőbb, hogy valaki uralja-e a saját testét vagy inkább a kényelem, lustaság és restség tartja őt a markában. Jó, ha tud mértéket tartani és nem mesterséges szeméttel önti el a szervezetét, hanem valódi ételt fogyaszt. A fogyasztói társadalom nagy része már itt elbukik, mert számukra az evés valamilyen pótlék, amit az egyéb hiányosságaik helyén érzett ijesztő űr pillanatnyi csillapítása miatt gyakorolnak. Egyébként pedig a testünket azért kaptuk, hogy minél változatosabban használjuk, hiszen a tapasztalatok, lehetőségek és tanulási folyamatok gazdag tárházát rejti. Egy jól funkcionáló test erős, rugalmas és megfelelő állóképessége van. Természetesen ugyanezeket lehet elmondani egy optimálisan működő és rendesen képzett lélekről, szellemről (folytatás) és tudatról is. A négy vetület közül bármelyiket nézzük, soha nincs vége a felfelé haladó spirálvonalú fejlődési lehetőségeknek.

Teljesen mindegy, hogy nő vagy férfi vagy, illetve hány éves. Felelősséggel tartozol önmagadért, így a testedért is. Akik nem tudnak eleget tenni egyfajta külső szépségideálnak, azokból ömlik az önfelmentés, hárítás, maszatolás és kibújás, mintha csak két szélsőséges pólus lenne, amelyekbe mindenkit szeretnének betagozódtatni. Valaki vagy hiú páváskodó, vagy a külsőségeket elbagatellizáló lehet a nagy tömeg szerint, mert egyszerűen nincs más mércéjük, mint a látható vonatkoztatási rendszerek. Ezekben pedig az a közös, hogy a viszonyítási pontokat önmagukon kívülre helyezik. Pedig csak az a fontos, hogy belülről miként látszik mindez. Teljesen mindegy, hogy kifelé mit hazudik vagy vetít valaki, hiszen önmagát a mélyben senki nem tudja átverni. A fejlődés kiinduló pontja az, hogy nem ámítjuk önmagunkat. Persze, reálisan lehet éppen katasztrófahelyzet, de bármin lehet változtatni. Ha valaki önmagáért nem tud felelősséget vállalni, annak hogyan fog menni a másokért való felelősségvállalás?