Oldalak

Ezen a felületen található bejegyzések nagy része az Álomvilágba vezet. Teljesen szubjektív szűrőim adott belső élményeket eredményeznek. Az álmok, fantáziák, vágyak, képek és képzeletek független, objektív, külső szempontból nem igazán érthetők vagy reprodukálhatók. Ezek az én agyam által generált folyamatok, más agya nyilván teljesen eltérően működik. Amennyiben ez túl sok, amivel nem tudsz mit kezdeni és objektívabb látószögre vágysz, több 3D-s Valóságot tartalmazó szilánkokat ITT találsz. A blog első hónapjai egyfajta történetet mesélnek el. A legkorábbi bejegyzések utalnak frissen induló belső folyamataimra az ÉlményParkkal való találkozás után.

Testről csak nőknek


Enyhe háborgás támad a nők körében, ha még spirituális oldalon is a test fontosságáról van szó, hiszen itt pont a belső valóságok kibontása folyik esetleg olyanoknak, akik megcsömörlöttek a külvilág értékítéleteitől és fontossági sorrendjétől. Azt mondják, nem az a lényeg, hogy néznek ki, hanem az, mennyire önzetlenek, gondoskodók, kedvesek, empatikusak és milyen nagyszerű dolgokat tesznek a szeretteik kedvéért és jóllétéért. 


Ők is bármikor el tudnak vonatkoztatni attól, hogy valaki miként néz ki, csak az emberi értékeire fókuszálnak és főleg az alapján ítélnek, tehát cserébe ők is elvárják, hogy feléjük automatikusan ugyanez az értékelési mód lépjen életbe. Aki nem képes erre, az felszínes, a külsőségek foglya, valamiféle alsóbb rendű lélek. Ez jó nagy csomó, ezért néhány vetületét piszkálgassuk meg jobban.

Kezdjük ott, ha lehetőséged lenne testet választani magadnak, az milyen lenne. Ha hasonló a mostanihoz csak néhány helyen kisebb korrekciókkal, eleve nem neked szól ez a bejegyzés. Akkor te jól érzed magad a bőrödben, hiszen az önmagaddal való elégedettség alapvetően vonatkozik a testedre is. Valószínűleg oda is figyelsz a jelzéseire és törődsz vele, hacsak nem vagy még elég fiatal, aki szinte bárhogyan bánhat vele. Amennyiben teljesen másmilyen külső burkot szeretnél, akkor már nálad sincs alapja a csak emberi minőség alapján történő, fent emlegetett megítélésnek. Ha a test nem számít, miért nem jó neked a mostani? Hát, igen. Egy olyannal sokkal több örömben lenne részed, hiszen azokat a belső tulajdonságaidat, amelyekre büszke vagy, megtartanád, csak teljesen új kapuk is nyílnának.

Javaslom, állj oda meztelenül a tükör elé és nézd meg jó alaposan. Ugyanis csak ennyi számít önmagában, a többi csak a mindenféle trendek és terelések megjelenése. Mit érzel, amikor figyelmesen végig nézel önmagadon? Na látod. Ne mondd, hogy nem fontos a test, ha ennyire mély negatív érzéseket képes belőled előhozni egy olyan vetület, ami állítólag nem számít. Van egy rossz hírem. Amit most érzel, azt folyamatosan sugárzod önmagadról, mint a legmegalapozottabb véleményt veled kapcsolatban, hiszen tőled jön. Most vegyük a veled legnyitottabb, teljesen előítélet mentes embereket, akikkel először találkozol, ezért tulajdonképpen teljesen üresek, ha rólad van szó. A téged érintő semleges ürességükbe azonnal az általad sugárzott érzések fognak bevetülni. Azt fogják a saját véleményüknek is elfogadni, amit te érzel és gondolsz magadról. Véletlenül sem azt, amit kifelé hangoztatsz és amivel önmagad is át akarod verni. Esélyük sincs arra, hogy a belső értékeidre figyeljenek inkább, mert olyan erősen árad a tudat alatti önutálatod. Igen, akkor is, ha masszívan kompenzálsz.

A test igen hálás terület. Már kisebb erőfeszítés, mozgás hatására is elkezd endorfin termelődni. Az annak nyomán szétáradó fizikai és lelki jó érzés önmagában egyfajta jutalom. Ha ráadásul folyamatosan csinálod (nem csupán két hétig), akkor nemcsak a testedet fejleszted, hanem ezzel párhuzamosan lelkedet és szellemedet is. Olyan dolgokat sajátítasz el, mint kitartás, erő, küzdés és a korlátok állandó átlépése. Ráadásul, ha fizikailag kifárasztod magad, utána sokkal könnyebben lazulsz el és tudsz valóban meditálni. Lassan megtanulod majd magad becsülni és értékelni reálisabb és összetettebb nézőpontból is. Már viszonylag rövid idő alatt megváltozhat az a bizonyos pillantás és az annak nyomán támadó érzés ott a tükör előtt. Önmagadat nem tudod átverni. Becsülöd-e magad annyira, hogy teszel önvalód (és ezen keresztül a tested) jó érzéséért? Számítasz-e egyáltalán önmagadnak vagy megadtad magad valami keserű (önfeláldozásnak nevezett) beletörődésnek, amit kifelé egész másként tálalsz?

Van még egy fontos terület, ha nőkről van szó, hiszen nekik inkább szükségük van kötődésre, kapcsolatra. A férfiakhoz való viszonyulásuk (illetve fordítva) kiemelt kérdéskört jelent. A férfiak feladata a genetikai továbböröklés tekintetében hosszú távon leginkább a nők és gyerekek szükségleteinek biztosításáról szól, amely egyre többféle módon biztosítható. Ebből következik, hogy „alfa” különböző módokon lehet egy férfi (erő, pozíció, pénz, ész, jó szöveg), tehát a teljes megítélésénél a testi megjelenés nem szerepel olyan nagy súllyal. Egy szép nő is nagyon őszintén tud vonzódni egy akár csúnya, de egyébként briliáns férfihoz. Férfiaknál ez nem így működik. Ha a nő megjelenése nem mozgatja meg a fantáziájukat, akkor lehet bármilyen gyönyörű a belső tulajdonságait tekintve, partnerként elképzelhetetlen. Igen, lehet, hogy ez női szempontból a sors nagy igazságtalansága, de akkor is ez a valóság, amit nem érdemes letagadni vagy elhazudni. Akkor semmi gond, ha függetlenítetted magad és valóban nem érdekelnek annyira a férfiak, de ha a figyelmükre és elismerésükre gyúrsz, jobb, ha az is számít, amit ők mondanak.

Egy férfit pedig végképp csak annyi fog vonzani az összes sminken, frizurán, kiegészítőn, rafinált szabásmintán túl, hogy meztelenül milyen vagy és hogyan viselkedsz. Újra visszakanyarodtunk a tükörhöz, ahol a legelején megszemlélted magad. Hogyan akarsz önfeledt lenni a szexben, ha közben azon aggódsz, hogy a másik mit érezhet a testedtől? Sok nővel beszélgettem, akik azzal vigasztalták magukat, hogy bár nagyon jelentős súlyfelesleg van rajtuk, de a partnerük, férjük mégis állandóan kívánja őket, esténként kikövetelik, ami jár nekik. Lám, áttételesen mégis milyen vonzóak. Megint a felszínnél és az önbecsapásnál vagyunk. Ha olyan a viszonyunk, megkérdezem, de a legtöbbször természetesen nem, csak magamban. Ez szerinted rád irányuló valódi vágy? Te miként érzed magad szex közben? Nem lehet, hogy mindez csak arról szól, hogy egy fokkal még mindig jobb a partnerednek téged használni, mint a saját markát?